Atheneum Calmeyn

1e graad (B-stroom)

1B


Maak een vlotte overgang van de lagere naar de middelbare school met Atheneum Calmeyn. Bij ons staan we klaar om jou te begeleiden bij deze grote stap. We hebben tal van mogelijkheden om jouw verhaal snel te laten beginnen. Ontdek hieronder wat we allemaal in petto hebben en lees snel verder!

Heb je in het zesde leerjaar geen getuigschrift behaald of ben je 12 jaar (ten laatste op 31 december van dit schooljaar), dan bieden we je de mogelijkheid om te starten in het eerste leerjaar B.

Indien je het niet zo gemakkelijk had op de lagere school verwelkomen we je met veel plezier in 1B. In deze klas werken we met kleine groepen, zodat we je nog beter kunnen begeleiden.


Daarnaast laten we je in 1B, naast het reguliere uurrooster, ook zelf een keuze maken. Je kunt kiezen uit verschillende masterclasses:

 Kookscouts

 STEM-houtatelier

 Hair & beauty salon

 Omnisport 

2B

In 2B kies je specifieker een richting. Naast het basispakket aan algemene vakken heb je op Calmeyn volgende keuze:


2B STEM-technieken:

Vanaf nu word je tot een echte vakman gevormd. In de lessen hout worden alle handelingen getoond met passie voor het vak. Je krijgt voldoende tijd om alle handelingen zelf te leren uitvoeren. Je leert werktekeningen lezen en begrijpen. Enkele superleuke opdrachten zijn het maken (in hout natuurlijk) van een strandstoel, schoenenreiniger, pendule, sleutelkastje of klapstoeltje …

 

2B Voeding & horeca:

Je maakt kennis met de basistechnieken van bediening en keuken: kook- en snijtechnieken, voedselveiligheid, productkennis, ergonomie, ontwikkeling van de smaakprofielen, discipline, gezonde voeding klaarmaken, basiskennis van bakkerij (brood, koekjes, taarten) en slagerij (eenvoudige vleesverwerking).

 

2B Maatschappij & welzijn:

Je maakt kennis met het kappersvak in alle aspecten. Je zult er haar wassen en brushen en verschillende vlechttechnieken aanleren. Je maakt reeds hier kennis met de nieuwste apparaten en laatste trends. Je krijgt een gedegen basis in het verzorgen van de woning (wassen, strijken, poetsen, opschik en decoratie).


Ook in 2B kies je (2 uren per week) twee masterclasses:

Kookscouts

STEM-houtatelier

Hair & beauty salon

Omnisport