Atheneum Calmeyn

Nieuw Bij Calmeyn: Schoonheidsverzorging voor de Arbeidsmarkt!

Vanaf het schooljaar 2024-2025 breiden we op Calmeyn ons aanbod uit met de studierichting Schoonheidsverzorging in de arbeidsmarktgerichte finaliteit. Deze richting bereidt leerlingen grondig voor op een carrière als schoonheidsspecialist. Ontdek hier meer over deze spannende nieuwe richting.

Schoonheidsverzorging in de arbeidsmartkgerichte finaliteit 

Vanaf het schooljaar 2024-2025 biedt Calmeyn de nieuwe studierichting Schoonheidsverzorging aan, speciaal ontworpen voor de arbeidsmarktgerichte finaliteit. 


Of je nu de richting Haar- en Schoonheidsverzorging in de tweede graad hebt gevolgd of nieuw bent in het vakgebied, bij ons ben je van harte welkom!


In deze opleiding stomen we je klaar om aan de slag te gaan in de dynamische beautysector. Onze ervaren en professioneel geschoolde docenten passen hun lesmethoden aan jouw tempo aan, zodat je op jouw eigen niveau kunt leren en groeien. We werken gedifferentieerd en bieden ondersteuning op maat.


Na het voltooien van deze opleiding ben je een volleerd schoonheidsspecialiste, klaar om jouw carrière in de beautysector te beginnen. Mis deze kans niet om je toekomst vorm te geven met Calmeyn!


Wat leer je? 

Tijdens de praktijklessen leer je een aantal specifieke theoretische en praktische zaken, eigen aan de opleiding.

                

Professioneel nagelstylist(e)

Je wordt opgeleid tot een professionele nagelstyliste, waarbij je leert werken met alle soorten gels en soak-off producten. Onze opleiding houdt je volledig up-to-date met de nieuwste technieken en trends in de beauty-industrie. Je krijgt de kans om te werken met topkwaliteit merken en ontvangt persoonlijke begeleiding van een gediplomeerde nagelstylist(e). Zo ben je gegarandeerd van een eersteklas opleiding die je voorbereidt op een succesvolle carrière in de nagelverzorging.

                

Make-upartiest

Tijdens onze opleiding word je volledig ondergedompeld in de fascinerende wereld van make-up. Je begint met de basisprincipes van een perfecte make-up en bouwt je vaardigheden verder uit met de nieuwste technieken, zoals Sun Tan Airbrush, lash lift, wimperverlengingen, browlift, theatergrime en nog veel meer.


Elk jaar organiseren we indrukwekkende projecten zoals realistische modeshows en thematische opdrachten, waar je je creativiteit volledig de vrije loop kunt laten. 

                

Wellness

In ons vak 'lichaamsverzorging' komen alle wellness-aspecten uitgebreid aan bod. Je leert verschillende soorten lichaamsmassages en spa-behandelingen, waardoor je jezelf en anderen kunt verwennen met ontspannende en verkwikkende rituelen.


Elk jaar organiseren we minstens één inspirerende uitstap naar een wellnesscentrum, waar je de theorie in de praktijk kunt ervaren en nieuwe inspiratie kunt opdoen. 

                

Pedicure

In ons vakonderdeel 'pedicure' leer je alles over de verzorging en verfraaiing van voeten. Je krijgt uitgebreide kennis en vaardigheden om voeten te behandelen en te verwennen, zodat je professioneel en deskundig aan de slag kunt.

Van het verwijderen van eelt tot het verzorgen van nagels, je leert alle technieken die nodig zijn om voeten gezond en mooi te houden. 


Stage
Verder krijg je de kans om een waardevolle stage te volgen bij een schoonheidsinstituut of wellnesscentrum. Tijdens deze stage kun je je aangeleerde vaardigheden in de praktijk brengen, je kennis verdiepen en nieuwe technieken leren. Dit is een unieke gelegenheid om je professioneel te ontwikkelen en jezelf te bewijzen in een echte werkomgeving.

                

Trends en bijkomende attesten

Onze afdeling Schoonheidsverzorging profileert zich graag als een echte ‘trendschool’. Jaarlijks worden de nieuwste technieken uit het marktaanbod opgenomen in het lessenpakket en aangeleerd. Via het volgen van verscheidene workshops en vakgerichte uitstappen kunnen de leerlingen bijkomende attesten behalen bovenop het erkende diploma!