Atheneum Calmeyn

Leerlingen Atheneum bakken aardbeitaartjes voor WZC Sint-Bernardus De Panne

By - calmeyn
28.06.20 07:56 PM

Maandag 22 juni leverden keukenleraar Rik Carton en technisch adviseur Geert Lescrauwaet van GO! atheneum Calmeyn in De Panne maar liefst 188 versgebakken aardbeitaartjes voor de bewoners en alle personeelsleden van WZC Sint-Bernardus De Panne.

Bij Calmeyn is de hotelschool weer aan het werk, maar omdat de school de coronaregels moet volgen, kan het didactisch restaurant momenteel nog niet worden geopend. De traiteurdienst werkt wel gedeeltelijk. Leerkracht Rik Carton legt uit: "Het maken van desserts is een essentiële opdracht voor de leerlingen. Vandaag luidde de opdracht voor onze 7de-jaars traiteur: aardbeitaartjes in bladerdeeg. Ze werden afgewerkt met 'crème chiboust' - dat is banketbakkersroom met slagroom - en met aardbeienconfituur. Omdat we ook onze lokale economie steunen en streek- en seizoensproducten promoten, hebben we doelbewust voor aardbeien uit Adinkerke gekozen."

Schooldirecteur Ine Lievens kwam met het initiatief om met de desserts andere mensen blij te maken: "In tijden van corona is het niet zo'n goed idee dat alle desserts altijd door de leerlingen en personeelsleden van de school worden opgegeten - hoe lekker ze ook zijn. Het is fijn als ook anderen hiervan kunnen genieten."

Daarom zocht zij contact met directeur Frank Vanfleteren van WZC Sint-Bernardus en bood zij aan om deze lekkere dessertjes aan te bieden aan de bewoners en het personeel van het woon-zorgcentrum. Dat is meteen een win-winsituatie: door op die manier samen te werken kunnen de leerlingen en leraren van de hotelschool hun programma afwerken en de mensen van het wzc slaan zo'n zomers dessertje beslist niet af. De attentie werd door het wzc dan ook erg op prijs gesteld.

Het GO! Atheneum Calmeyn en WZC Sint-Bernardus werken al meerdere jaren samen rond diverse kleinere projecten maar wensen deze samenwerking in de nabije toekomst te verdiepen en te verbreden. Dat onderwijs- en gezondheidsvoorzieningen, binnen dezelfde gemeente De Panne, nauwer samenwerken, is positief voor de leerlingen, de residenten en de maatschappij.

We zien keukenleraar Calmeyn Rik Carton, WZC-directeur Frank Vanfleteren, WZC-chef Jeroen Samyn, technisch adviseur Calmeyn Geert Lescrauwaet © MVO